Ta sig runt

Ta sig runt

Bermuda är ett litet land till ytan, bestående av många öar. Alla öar är sammanbundna med broar så att det är enkelt att ta sig från den ena ön till den andra. Ett av det allra bästa och enklaste sättet för att se hela Bermuda är att ta den kollektiva färjetrafiken som förbinder många av ögruppens hamnar. Det kan också vara en idé att hyra en moped/scooter och se dig omkring, eftersom turister är bannlysta från att hyra bil.

Bermudas kollektivtrafik

På Bermuda är som sagt båttrafiken den mest bekväma. Sea Express Ferry Service är ett av namnen på rederier som utgår från huvudstaden Hamiltons hamn och tar dig runt till olika hamnar. Utgångspunkten är Main Terminal St. Aulbuoy’s Point.

Bussarna ett bra transportsätt

Bermuda har inget järnvägsnät. Detta kompenseras istället med bussarna som tar folk runt hela ögruppen. Busstrafiken är bra och bussarna går i rätt tid. Du ska alltid kika efter blå eller rosa ränder när du står på hållplatserna. Ränderna indikerar om bussen har kommit från Hamilton City eller om den är på väg till Hamilton City. Rosa tyder på att den är på väg till staden och blå det motsatta.

Taxi

Taxi är både bra och ganska prisvärt på Bermuda. Taxibilarna har alltid en taxameter och kör också efter en specifik prislista, vilket gör att du slipper förhandla och råka ut för dyra taxiresor i efterhand. Dock brukar prislistan innefatta en resa med 2-4 passagerare, så om man är fler än 4 personer kan resan bli dyrare. Priserna har också en tendens att stiga mellan 06:00-00:00 samt på helgdagar.

Boka hyrbil

Turister har inte rätt att hyra bil på Bermuda. Bor du där går det an, men inte om du är där på tillfällig basis. Detta på grund av att man vill hålla nere avgaser och problem på vägarna. Dock föredrar ändå många att istället hyra en moped eller en scooter. Tänk på att Bermuda har vänstertrafik.

Hyr en scooter

Det vanligaste transportsättet för självständiga turister på ön har varit och fortfarande är att hyra en scooter. För att hyra en scooter gäller 16-årsgräns, men det är okej att ta med en medpassagerare baktill som är yngre. Scootrarna brukar hyras per timme, dag eller vecka. I kostnaden medföljer också en hjälm som det är lag på att bära.

Andra transportsätt på Bermuda

Många tycker om att ta sig runt i städerna och intill stränderna med häst och vagn. Dock är dessa så omåttligt populära att de kan vara svåra att få tag på om du inte ligger ett steg före. Efter kl. 17 är det nästan omöjligt att hitta en ledig vagn. Då kan du istället hyra en cykel att åka runt i staden med, alternativt hyra cyklar i flera dagar för att upptäcka naturen på ön. Många turister älskar att kombinera sightseeing med lite sunt leverne. Det finns även ett minitåg i Hamiltons hamn som förser turister med mysig sightseeing.

Prisnivåer

Att vistas på Bermuda kan bli en ganska dyr historia och under högsäsongen stiger priserna på både restaurangmenyer och kollektivtrafik, cykeluthyrning m.m. Att hyra cykel under en hel vecka kan nästan kosta lika mycket som att köpa en cykel i Sverige. Ett dygnskort som inkluderar både bussar och färjor, kostar 19 BMD (176 SEK). Barn under 5 år åker gratis.

Säkerhet

Bermuda är ett säkert land att vistas i. Det gäller bara att använda ditt sunda förnuft och goda omdöme, så råkar du inte illa ut.