Resa till Bermuda

Resa till Bermuda

Till Bermuda kan du antingen flyga eller åka båt. Från USA går det ett flertal kryssningar och flygrutter och från Europa kan du flyga direkt från London. I den här guiden ska vi ta upp hur du på bästa sätt kan komma till Bermuda – denna lilla ögrupp i västra Nordatlanten.

Åka på kryssning

Även om du kanske tycker att en båtfärd låter lång i dina öron, så är det dock ett transportsätt som allt fler turister väljer att ta. Från USA:s storstäder går varje vecka flera kryssningar till Bermuda, till exempel från New York, Miami och Baltimore. Avståndet mellan det amerikanska fastlandet och Bermuda uppgår till ca 1000 km. En sådan kryssning brukar innefatta flera nätter ombord, från 5-9, men tiden beror på om fartyget gör flera stopp på vägen i Karibien – något som är att rekommendera om du vill se fler länder. Vanligtvis kan du dessutom komma undan med ett ganska rimligt pris, från ca 450 dollar om du stannar 7 nätter ombord. Från USA kan du åka med flera kryssningsfartyg och rederier och känna dig som om du befann dig i ett avsnitt av ”Love Boat”. Här nedan sammanfattas några av dessa.

  • Norwegian Cruise Line
  • Carnival Sunrise
  • Oceania Cruises
  • Disney Cruise Line

Självklart går det även att ta en kryssning över Atlanten från Europa till USA och sedan åka vidare med flyg eller kryssning till Bermuda, alternativt ta ett transatlantiskt fartyg som stannar till på Bermuda. Transatlantiska kryssningarnas scheman kan i vissa fall ändras under året beroende på när det är semestersäsonger osv. Under vår och sommar avgår de flesta fartyg från Medelhavets hamnar såsom Barcelona eller Lissabon, men du kan också åka från Southhampton i England och från Köpenhamn. Allra flest kryssningar hittar du från augusti fram till november. Ljuspunkten med en transatlantisk kryssning är att priserna är mycket fördelaktiga, speciellt om du vill åka under sena hösten. Köper du en sista-minuten biljett kan du komma ännu lägre ned i pris.

Tänk på att välja en kryssning med stopp i Bermuda. Det är nämligen inte alla som gör det. Den kortaste rutten går med Queen Mary 2 från Southampton och stannar inte i någon hamn på vägen. Ofta hittar du en transatlantisk kryssning som kanske börjar i Rom, tar dig vidare till Spanien och Portugal, och sedan fortsätter till Bermuda och King’s Wharf (Bermudas mest trafikerade hamn). Det kan således ta lite tid om du vill komma till Bermuda med båt, men upplevelsen är fantastiskt rolig.

Queen Mary 2 – i Titanics fotspår

14:e april 1912 gick Titanic under på sin jungfrufärd mot USA och New York, men idag finns Queen Mary 2 som tar samma rutt på 7 dagar. Fartyget stannar inte i Bermuda, men tar dig till USA på en vecka. Ett snabbt alternativ om du vägrar att flyga eller vill prova på ett annat färdsätt. Väl i USA reser du vidare med båt eller flyg.

Flyg till Bermuda

Vill du komma till Bermuda på kortast möjliga tid, är flyget det bästa alternativet. Det finns bara en flygplats på Bermuda och den heter LF Wade och ligger strax utanför Hamilton. Härifrån kan du flyga med British Airways, United Airlines, Delta och Air Canada, JetBlue och Westjet. Dock går det endast direktflyg till och från London mellan Bermuda och Europa. Det betyder att du får göra minst en mellanlandning om du flyger från Sverige. Dvs att flyga direkt från Arlanda flygplats är bara att glömma. Från USA och Kanada till Bermuda går dock flera direktflyg, bland annat från Miami, Boston, Philadelphia, Toronto och New York. Från flygplatsen LF Wade avgår även privatflyg om du nu har råd med ett sådant… Från USA och Kanada arrangeras dessutom många charterresor till Bermuda.

Boka paketresa

För att få en billigare resa (vanligtvis kostar en tripp ganska mycket pengar om du åker till Bermuda) kan du köpa en paketresa med hotell och flyg eller båt inkluderat. Paketresor kan köpas både med inkluderade kryssningar och flyg, beroende på hur du vill färdas. Olika resor kan bokas direkt från Sverige via diverse arrangörer, som till exempel kryssningscenter.se eller cruisemarket.se. Ibland kan du även boka flyg om du vill kryssa och flyga i en och samma resa.