Shopping på Bermuda

Shopping på Bermuda

Tro det eller ej, men Bermuda med bara sina drygt 65 000 invånare har faktiskt en hel del shoppingupplevelser att bjuda på. Huvudstaden Hamilton är den bättre platsen för shoppingdyrkare, men det finns också en hel del mode, smycken och hantverk i städer som St. George och Somerset. Låt oss ta oss en närmare titt!

Produkter att ta med hem

Även om många av produkterna på Bermuda är lokalt producerade så finns det även allehanda lyxartiklar som smycken och klockor, som faktiskt går åt till turisterna som anländer hit. Men Bermuda har också blivit starkt förknippat med andra saker.

De autentiska Bermuda-shortsen

Du kan inte återvända hem från Bermuda utan att ha köpt med dig de berömda shortsen som uppkallats efter ögruppen – de s.k. Bermudashortsen. Dessa knälånga shorts uppfanns på 30-talet som var det första decenniet när Bermuda började klassas som ett turistmål. Eftersom turister var varma och ville ha tunnare kläder på sig så infördes shortsen av landets guvernörer, eftersom det var förbjudet att visa sina lår. Idag är Bermudashortsen ett eftertraktat plagg i hela världen, och på Bermuda kan du köpa dig ”originalet”.

Sportplagg och utrustning

Förutom shorts är golfkläder och seglarkläder samt utrustning för båda sporterna vanliga att inhandla på Bermuda. Ögruppen är omtalad för sina golfbanor och seglarrace och regattor, och det finns alltid ett bra utbud så att turister kan utöva sina intressen vart de än befinner sig i landet.

Parfym

Glöm inte att köpa den lokalt framställda parfymen på Bermuda. I städerna finns många parfymbutiker, vackert inredda och väldoftande. Många av parfymernas dofter har inspirerats av havet och himlen och faktum är att du kan hitta parfymer som inte går att finna någon annanstans i världen. Ett tips är att uppsöka Lili Perfume Shop i St. George där både flaskor, dofter och inredning är förtjusande.

Porslin

Över hela Bermuda kan du hitta kreativt och genuint porslin, både engelskt och orientaliskt. Det är inte konstigt då ögruppen har legat under brittiskt styre under så lång tid. Var emellertid beredd på att priserna på porslin kan vara relativt höga.

De bästa shoppingområdena

Det går inte att undgå att de bästa butikerna ändå ligger i Hamilton City, utmed hamnen eller inne i centrum i gränderna. Dock kan du hitta många köpcentra och butiker i St. George och i Somerset Village också. Somer’s Wharf i St. George har ett stort sortiment av småbutiker med olika innehåll. I Hamilton vid Royal Naval Dockyard ligger Clocktower Mall som är perfekt situerad då många av kryssningsfartygen lägger till just här.

Du kommer att märka av de brittiska och amerikanska influenserna, både på shoppingen och på butikerna, såsom Marks & Spencer, A.S. Cooper & Sons och Brown & Co-varuhuset.

Öppettider

Butiker och köpcentra är vanligtvis öppna från 9-17 varje dag utom söndagar då de flesta håller stängt. Öppettiderna kan dock variera från butik till butik och ofta är de stora galleriorna mer tillgängliga. Matbutikerna brukar dock vara öppna längre, ofta mellan kl. 08:00 och 22:00.

Harbour Nights och Market Nights

Det råder ett litet undantag beträffande öppettiderna i Hamilton och St. George. Från april-september stänger butikerna i hamnen senare, eftersom det är turistsäsong och de flesta restauranger i området är fullsatta, vilket gör att butiksägarna tjänar extra.

I St. George är det Market Nights på tisdagar och då har öppettiderna förlängts till sena kvällen.